Tre take-aways fra Danmarks største HR-messe

HR-messen Træfpunkt er altid garant for opdateret viden om, hvad der rører sig i HR-verdenen, og årets Træfpunkt var ingen undtagelse.

Dagen gav indblik i nye HR-værktøjer samt tidens trends og tendenser indenfor rekruttering – og vi har her samlet vores tre vigtigste take-aways fra dagen.

Sådan tiltrækker du kandidater i 2021

I en tid, hvor der er flere ledige stillinger, end der er kandidater til at besætte dem, skal I gøre jer ekstra umage for at skille jer ud fra mængden med jeres rekrutteringsindsats.

Medielandskabet i 2021 er propfyldt med budskaber, så hvis jeres jobannonce ikke fanger med det samme, så scroller jeres potentielle medarbejder uvidende videre. Det er træls for både jer og jeres kommende medarbejder. For I har jo et rigtig fedt job på hånden, ikke sandt?

Derfor skal I tænke kreativt, når I annoncerer jeres stillinger. Det kan I eksempelvis gøre med video, som er fantastisk blikfang. Der er mange bud på, hvordan en videoannonce kan se ud. Det allervigtigste er, at den lykkes med at vække en interesse hos modtageren, så de får trykket på ansøg-knappen.

Det er ikke kun jeres content, der skal være kreativt for at fange kandidaterne. Det skal distributionen af jeres content også.

Det er nu, I skal kaste jer ud i dén der podcast, I så længe har talt om. Er jeres kandidater under 30? Så skal I selvfølgelig på Instagram, TikTok og måske endda Twitch. Én platform er ikke nok, for I skal møde jeres kandidater både digitalt, analogt og via netværk. På den måde tiltrækker I flere og bedre kandidater i 2021.

Tip! Marketing og rekruttering kan med fordel sætte sig fysisk sammen i virksomheden og drage nytte af hinandens kompetencer.

Sådan selekterer du i 2021

Bias var igen i år et af Træfpunkts helt store temaer. For hvordan kan vi sikre unbiased processer? Det var der mange bud på til HR-messen, hvor diverse virksomheder præsenterede værktøjer til netop dette.

Som mange analyser efterhånden har vist, så er større diversitet lig med bedre performance – og det gælder både i direktioner, bestyrelser og blandt medarbejderne.

Derfor vil vi gerne have alle til at søge – uanset alder, køn, baggrund osv. På den måde får vi flere og bedre ansøgere og sikrer en større diversitet på arbejdspladserne rundt i landet.

Men det er ikke nok at skrive, at vi opfordrer alle til at søge uanset baggrund. Vi bliver nødt til at gøre noget aktivt for, at det sker.

Ved HumanTrust har vi dette emne oppe at vende jævnligt. Derfor har vi eksempelvis fjernet kravet til, at kandidater skal opgive alder, køn og civilstatus for at søge jobs. Vi arbejder også med inkluderende sprogbrug i jobannoncer, som skal sikre, at annoncen ikke ekskluderer nogen grupper. Ordvalg betyder nemlig mere, end man lige skulle tro, og hvis vi bruger de forkerte ord, risikerer vi at ekskludere dygtige talenter i rekrutteringen.

Hvordan vi allerbedst undgår biased processer er et emne, vi kommer til at se meget mere til i de kommende år. Vi kan nemlig hele tiden blive klogere på, hvordan vi sikrer inklusion i rekrutteringsprocesser, så vi kan få den ønskede diversitet på arbejdspladserne.

Tip! Læs vores klumme om inkluderende sprogbrug i jobannoncer her.

Sådan sikrer du underskriften på ansættelseskontrakten i 2021

God frokostordning og fin løn?

Det er ikke nok til at lande drømmekandidaten i 2021. Kandidaterne vil have fleksible arbejdstider og hjemmekontor, og nogen drømmer om en tre- eller fire-dages-arbejdsuge.

”Lige så mærkeligt, som det før corona var, hvis nogen bad om at arbejde hjemmefra flere dage hver uge, lige så mærkeligt er det nu, hvis ledelsen forlanger, at man møder ind alle fem dage på jobbet” – Mette Eistrøm Krüger, Direktør People & Corporate affairs, Telenor

Vigtigst af alt skal jobbet være meningsfuldt. Det vil sige fremsynede virksomhedsværdier, en synlig vision og spændende, alsidige arbejdsopgaver.

Det, som vi hele tiden skal huske på, er, at mennesker er forskellige, og derfor løses opgaverne forskelligt.

Der er simpelthen ingen one-size-fits-all. Det er vigtigt at tage med, når vi forhandler til jobsamtalerne. Især med tanken om at det er kandidaternes marked lige nu in mente. Det kræver en rummelig og fleksibel virksomhed, som accepterer, at en stilling i 2021 ikke nødvendigvis hedder 37 timer/ ugen med fysisk fremmøde alle fem dage.

"HR skal lære noget nyt i 2021: At binde sine hænder på ryggen. Vi elsker at lave skabeloner og presse dem ned over hele flokken, men det kan du ikke, når det kommer til mennesker, for mennesker er forskellige."

"Fremtidens ledere bliver nødt til at se i øjnene, hvad corona lærte os: Vi kan sagtens arbejde på andre måder end sådan som vi altid har gjort” – Bolette Christensen, Direktør, Vordingborg Erhverv A/S

Tip! Husk også employer brandings betydning i rekrutteringsprocessen. Lyt til vores HR- og rekrutteringspodcast her, hvor vi i denne måned dykker ned i netop EB-disciplinen.

Få hjælp til rekrutteringsprocessen 

Har I brug for hjælp til rekrutteringsprocessen, så står vi klar. HumanTrust er et rekrutteringsbureau med kontorer i Aarhus og Horsens. Vi hjælper kunder i hele landet med rekrutteringer inden for en bred vifte af brancher og funktioner.

Det er enormt vigtigt, at det føles trygt at udlicitere rekrutteringsprocessen. Det forstår vi, og derfor arbejder vi med ’tillidsfuld rekruttering’. Vi er kendt for vores unikke værktøjer, som vores erfarne headhuntere har udviklet gennem årene.

Kontakt os på +45 7020 0068 eller kontakt@humantrust.dk, hvis du vil høre mere om vores mindset og metoder. Du kan også lære os bedre at kende her eller på LinkedIn.

Tilbage til oversigten