Den hurtige gevinst eller uforudsete bonusser?

Brug nytårets boblende optimisme og tag mulighedsbrillen på i din næste rekruttering.

”Nyt år, nye muligheder”. En flittig brugt sætning i højtiden for nytårsforsætter, hvor gode intentioner bliver til målsætninger, der deles med familie og venner. En håndfuld dage med forretning og job på afstand kombineret med december måneds glød og julegodter har det med at fylde depoterne på ny, og netop derfor, tror jeg, at nytårsforsætter har det med at blomstre i januar.

Desværre har de gode intentioner det med at visne blot et par uger inde i kalenderårets første måned, når vinterens kulde og mørke atter lægger en dæmper på hverdag og arbejdsliv. Forhåbentlig har den boblende optimisme og de gode hensigter længere udløbsdato i år, for særligt i rekrutteringssammenhæng kan et åbent sind føre til uforudset værdi.

Læs også: Opråb: Niveauet i rekrutteringsbranchen skal hæves

I sportens verden tales der tit om, at marginalerne følger dem, som opsøger dem. Det er ofte de atleter eller hold, som lægger en proaktiv og kreativ agenda for dagen, som kan tilpasse sig og reagere på de chancer, der opstår. Rekrutteringsprocessen er på det punkt meget sammenlignelig, for også her fører tiltag og taktiske greb til succesfulde rekrutteringer.

Nogle rekrutteringsprocesser har det dog med at være fastlåste og nærmest urokkelige, hvilket gør det umuligt for den ansættende virksomhed at reagere på de indtryk, som kan opstå i ansættelsesforløbet undervejs.

Procedurerne skal på den anden side heller ikke være lige så fleksible som kogt spaghetti, men der skal være plads til at reagere på de muligheder, der løbende opstår og opsøge de såkaldte marginaler.

Selvom der længe har skullet ekstra madding til for at lokke guldfuglene frem, så vækker et professionelt stillingsopslag fortsat interesse for mere end en kvalificeret kandidat. Det faktum skal du være opmærksom på, for en rekruttering er ikke kun til her og nu – den skal i lige så høj grad have et fremadrettet perspektiv.

Det er helt almindeligt at slå til, så snart en kandidat i processen matcher aktuelle og kommende behov. Påfører du dig mulighedsbrillerne, øger du sandsynligheden for at spotte yderligere af kandidatfeltets potentialer, og med virksomhedens fremtid for øje kan det pludselig være, at du har kandidaterne til virksomhedernes kommende opslåede stillinger inden for rækkevidde.

Spørgsmålet er så, om du er klar til at række ud efter de øvrige gevinstkuponer, eller om du lader dig tilfredsstille med gevinsten i hånden?

Succesfulde ansættelsesforhold bygger på tillidsfulde relationer, og værdien ved at kigge på kandidaterne som de enkelte individer, de er, kan let gå hen at resultere i mere end én rekruttering. En positiv indstilling har det med at give glædelige bonusser, så lad gerne årets optimisme blomstre lidt endnu, for det vil gavne ikke kun din virksomhed men hele landets erhvervsliv.

Tilbage til oversigten