Selv en handyman kan komme til kort

Kan selv, vil selv. Mantraet fungerer i mange henseender ganske fint og løser mange af livets gøremål på et yderst tilfredsstillende niveau. Det gælder eksempelvis, når fodlister og dørkarme skal skiftes, eller når en væg skal spartles og males. Vi har alle – nogle i højere grad end andre – en handywoman eller handyman gemt i os, og vores individuelle gå-på-mod kan ingen tage fra os.

Det er der heller ingen, der skal, for vi kan komme rigtig langt med gør-det-selv-løsninger. De har dog også to væsentlige ulemper, som er svære at komme udenom. For det første tager det tid at renovere kælderen på egen hånd. For det andet kan det med alt sandsynlighed ses på kvaliteten af den færdige renovering, at du ikke har allieret dig med professionelle håndværkere undervejs, når badevandet løber alle andre steder hen end ned i afløbet. Det forholder sig ikke anderledes, når du skal rekruttere medarbejdere.

I mange tilfælde kan du også her nå rigtigt langt og sikkert også i mål med den givne rekruttering, men kvaliteten vil efter alt at dømme ikke være lige så stor, som hvis du havde allieret dig med et kompetent rekrutteringsbureau.

Samtidig har du hurtigt brugt adskillige timer på eksempelvis at forberede rekrutteringsprocessen, udarbejde annonceringen, besvare kandidathenvendelser, screene ansøgere og afholde jobsamtaler. Alt sammen tid, som du i stedet kunne have brugt på det, som du er dygtigst til – nemlig at lede og udvikle din virksomhed.

Så løsningen er et samarbejde med et rekrutteringsbureau? I nogle tilfælde vil det være et klogt træk, andre gange ikke. Det hele er et spørgsmål om, hvilken kvalitet du foretrækker.

Læs også: Det her bruger din headhunter sin tid på

For som en anden tømrer vil jeg også påstå, at du sagtens kan lykkes med at renovere kælderen, men jeg vil næsten – uanset hvor dygtig du end er – påstå, at kvaliteten vil være større, hvis du havde allieret dig med en håndværker, der kan sit fag.

Selvom det gør os ondt, er vi bevidste om, at rekrutteringsbranchen er behæftet med dårlige historier og oplevelser. På trods af det blakkede ry er der mange, der arbejder med fuldstændig samme gennemsigtighed og tilfredshedsgaranti, som du kender fra alle dine andre samarbejdsrelationer.

Og ligesom du kan gøre klogt i at lade tømmermesteren om vedkommendes håndværk, kan pengene, du betaler for en rekruttering, hurtigt være tilbagebetalt mange gange i forhold til, hvis du kastede dig ud i at rekruttere på egen hånd og måtte ende med at gøre det om.

Jeg kunne nævne flere fordele ved at indgå et rekrutteringssamarbejde, men jeg vil nøjes med at præcisere de tre vigtigste her.

Du er garanteret en maskine, der er smurt i den bedste spanske olivenolie. For en periode får du glæde af at have en rekrutteringspartner in-house, og du er garanteret en partner, der ordner alt det praktiske for dig under rekrutteringen. Det gælder alt fra opbevaring af ansøgningspapirer under hensyntagen til GDPR-lovgivning til besvarelse af spørgsmål vedrørende stillingen og screening af cv’er og ansøgninger.

Dernæst får du et team, der har branchekendskab og specialistviden om den stillingstype, du måske aldrig tidligere har rekrutteret. Som en lystfisker kender Headhunteren også sine farvande, og med et bredt netværk kan det være med til at aktivere nogle helt særlige kandidater – både med og uden brancheerfaring.

Endeligt får du og alle kandidater, der viser interesse for stillingen, en professionel proces fra start til slut. Hos et rekrutteringsbureau kommer der ikke lige et leverandør- eller kundemøde i vejen for den ellers planlagte jobsamtale, og mange jobsøgere ser det som et kvalitetsstempel at rekrutteringsprocessen varetages af et eksternt professionelt bureau, hvor de har mulighed for at få værdifuld karrieresparring undervejs.

Læs også: Juhu! Der er kun kommet 20 ansøgninger

At overlade din næste rekruttering til specialister på området er naturligvis ikke uden risiko. På trods af flotte svendeprøver kan rekrutteringsvirksomheder også lave fejl, men fejlmarginen er alt andet lige mindre for specialister, der praktiserer deres håndværk hver dag. Så på trods af, at det kan være svært at involvere andre i din virksomhed, bør du alligevel nøje vurdere, hvor dine kræfter som handywomen eller handyman er givet bedst ud.

Tilbage til oversigten