Forberedelser til samtalen

Vi oplever desværre fra tid til anden, at en mangelfuld eller dårlig forberedelse til jobsamtalen betyder, at kandidaten ikke får stillingen.

Det er ærgerligt, især når det nu er en del, du godt kan forberede dig på.

Formålet med det første møde mellem kandidat og virksomhed er normalt: At afstemme førstehåndsindtrykket og kemien mellem parterne, parternes forventninger og hvorvidt jobbets succeskriterier matcher. Kandidatens faglighed er ofte kortlagt inden samtalen.

’Den gode kemi’ kan du ikke forberede dig på. Det kan du imidlertidigt på jobsamtalen, og derfor bør du vægte din forberedelse tungt, og som minimum bør du, når du møder virksomheden og det ansættende team:

Derudover skal du forberede en præsentation af dig selv, og i denne præsentation skal du besvare følgende spørgsmål:

Hvem er jeg?
Hvad kan jeg?
Hvad vil jeg?

Når det er sagt, skal du ikke fortælle hele din livshistorie, ligesom du heller ikke skal opremse, alt det du kan. Du skal være konkret i forhold til din ambition og motivation for den søgte stilling, og hvordan du kan se dens arbejdsområder som benzin til din motor. Her må du gerne italesætte dit værdisæt, og hvad du kan bidrage med i stillingen – helst med et fremtidigt perspektiv.

Husk også at klæde dig ordentlig på til jobsamtalen. Spørg eventuelt nogle i dit netværk, hvordan dresscoden er i den pågældende virksomhed, så du ikke møder op i jakkesæt, hvis de øvrige medarbejdere klæder sig i casual business.

Virksomheden kan altid mærke om du er forberedt, og forberedelse gør dig til en engageret og motiveret kandidat i feltet.

 

 

Dette var det sidste tip i vores kom-godt-videre forløb. Vi håber det har gjort dig klogere på, hvad du selv kan gøre for at komme nærmere dit kommende drømmejob.

Hvis du undervejs i dette kom-videre-forløb er kommet i tvivl om noget, er du velkommen til at sende os en mail på kontakt@humantrust.dk eller ringe på telefon 70 20 00 68.

Vi hører også meget gerne fra dig, hvis du vil dele din oplevelse af vores kom-godt-videre forløb.

Kom-godt-videre

Skal du i gang med at søge job, eller står du ved en skillevej, hvor dit nuværende job ikke harmonerer med dine karriereambitioner?

Selvstudiet garanterer dig ikke et job, men vi tør godt love, at du bliver udfordret og får en større selvindsigt i dit karriereliv, hvilket vil være afgørende i din næste jobsøgning. Vores viden og kompetencer har vi samlet i 5 enkle, men ikke desto mindre inspirerende råd, som vi anbefaler dig at følge, hvis du ønsker en succesfuld jobsøgning og jobafklaring.

  • 20/5 listen
  • Arbejdshjulet
  • Det gode CV og ansøgningen
  • Passiv og aktiv jobsøgning
  • Forberedelser til samtalen
Se vores kom-godt-videre forløb her
...eller køb en kom-godt-videre-samtale
bubble