5 gode råd til, hvordan du shiner til din online jobsamtale

Først og fremmest: Stort tillykke med, at du skal til jobsamtale!

Måske har du været til mange online samtaler før på Teams / Skype / Zoom. Måske er dette din første. I begge tilfælde gør du klogt i at gøre dig nogle tanker omkring, hvordan du bedst forbereder dig til en videosamtale – og det kan du blive klogere på lige her.

Sådan tager du dig bedst ud til din online samtale

Vi har samlet fem råd til dig, som du kan lade dig inspirere af, inden du skal til din online samtale.  

 1. Klæd dig situationsbestemt
  Dit outfit skal passe til det job, du skal bestride samtidig med, at det bør se professionelt ud.

 2. Sørg for en rolig baggrund
  Sæt dig gerne ved en ensfarvet væg eller indsæt en digital baggrund, så der ikke er forstyrrende elementer i baggrunden.

 3. Husk god belysning
  Belysning er key, for du vil jo gerne fremstå så godt som muligt. God belysning betyder hverken for mørkt eller overbelyst.

 4. Undgå forstyrrelser
  Husk at sætte strømstikket i fra start, sørg for en sikker wifi-forbindelse, sluk mobilen og sig til evt. roommates, at du ikke skal forstyrres.

 5. Tænk over din afstand til computeren
  Sæt dig hverken for langt væk eller for tæt på. Tænk også over vinklen, så du er i øjenhøjde med kameraet.

Bonustip!

Du kan med fordel forberede dig til samtalen i god tid ved at lave en testsamtale, hvor du afprøver dit setup med en ven.

På selve dagen for samtalen anbefaler vi desuden at logge ind lidt før start, så du i ro og mag kan teste billede og lyd samt få styr på de fem ovenstående råd.

Husk desuden, at alle de gode fif fra den traditionelle, fysiske samtale også gælder til online-samtalen. Du kommer derfor langt med at tænke over, hvordan du introducerer dig selv, holde øjenkontakt (med kameraet), bruge ansigtsmimik og kropssprog samt lade din motivation for jobbet skinne igennem på skærmen.

Du er nu klar til din online samtale. Held og lykke!

Tilbage til oversigten