Værktøjerne giver jobsamtalen helt nye vinkler

Trine Sørensen - CEO hos Lasse Larsen Huse A/S

I stedet for at fokusere på CV’et, og hvad kandidaten har udrettet tidligere, har HumanTrust fokus på kandidaternes motivation. Det tiltaler CEO hos Lasse Larsen Huse A/S, Trine Sørensen.

- Jeg vil klart anbefale andre at bruge HumanTrust. Det har jeg allerede gjort og gør det fortsat i stor stil. Mine anbefalinger skyldes deres tilgang til at rekruttere, hvor de kigger på kandidaten som menneske samt kandidatens evne til at tillære sig nyt.

Det fortæller Trine Sørensen, der er CEO hos Lasse Larsen Huse A/S. Hun er meget imponeret over Peter Bauer og Rolf Østergaards grundighed i rekrutteringsprocessens indledende faser.

- De gør et stort stykke arbejde i forhold til at sætte sig ind i vores virksomhed, vores behov samt hvad det er, vi står for i markedet. Samtidig kender de branchen indgående og de andre spillere i markedet, hvilket gør, at de hurtigt evner at vurdere, hvor vores virksomhed ligger henne brandmæssigt over for jobsøgende. 

Netop branchekendskabet og netværket i entreprenør- og byggebranchen betød, at direktøren blev præsenteret for et kompetent kandidatfelt til rekrutteringen af en ny produktionsdirektør.

- Ved første øjekast, var jeg lidt bekymret, da kandidatfeltet blev præsenteret. Nervøsiteten blev dog hurtigt gjort til skamme, da kandidatfeltet var godt. Alle kandidater var kvalificeret, men de havde også meget forskellige baggrunde. Det betød, de ville bringe forskellige kompetencer ind i organisationen. Derfor blev det i sidste ende svært at vælge mellem kandidaterne, hvilket jo er et meget positivt problem.

Trine Sørensen har tidligere i sin karriere stiftet bekendtskab med HumanTrusts mindset og rekrutteringsværktøjer, men hun var alligevel positivt overrasket over, værktøjernes effekt under rekrutteringsprocessen.

- Værktøjerne giver en anden tilgang til at snakke med kandidaterne på. Der er ikke så meget fokus på CV, og hvad man har udrettet tidligere. I stedet er der rigtig meget fokus på, hvad det er, der motiverer kandidaten, og hvad der giver energi og ild i øjnene på den, man skal ansætte, fortæller CEO Trine Sørensen.

Faktisk er direktøren så imponeret over rekrutteringsværktøjerne, at hun efterfølgende selv har brugt 20/5 listen og arbejdshjulet – både i forbindelse med en rekruttering og ved en medarbejders udviklingssamtale.

Tilbage til oversigten