Et imponerende kandidatfelt at vælge imellem

Søren Kristensen - Bestyrelsesformand for Dansk Energirådgivning og Dansk Biogasrådgivning

Bestyrelsesformand for Dansk Energirådgivning og Dansk Biogasrådgivning, Søren Kristensen, var positivt overrasket over det stærke kandidatfelt, som HumanTrusts headhuntere formåede at finde.

Søren Kristensen har fået hjælp af HumanTrust til ansættelsen af to administrerende direktører til henholdsvis Dansk Energirådgivning og Dansk Biogasrådgivning. Da vi snakker med ham om hans oplevelse af rekrutteringsprocessen, lægger han vægt på det kandidatfelt, som han oplevede til ansættelsessamtalerne.

- Sjældent er jeg blevet præsenteret for et så kvalificeret line-up. Der var ikke nogen kandidater, hvor jeg tænkte, at det var uden for skiven. Tværtimod blev jeg overrasket over, hvor dygtige kandidater I formåede at finde. Hver og en af dem.

Stillingerne til Dansk Energirådgivning og Dansk Biogasrådgivning beskriver Søren Kristensen som to svære stillinger til en teknisk branche. Det var derfor vigtigt for ham, at branchekendskabet var på plads, hvis HumanTrust skulle kunne varetage opgaven ordentligt.

Der er ikke mange, der har et godt kendskab til denne branche. Men jeg har i den her proces kunnet mærke, at HumanTrust satte de bedst egnede personer på opgaven. Christian Jonsbak Uttrup og Steen Ejlertsen har vist, at de har et dybdegående branchekendskab, og jeg tror, at det er derfor, at de har kunnet levere et så skarpt kandidatfelt.

HumanTrusts rekrutteringsmodel er noget anderledes, end hvad Søren Kristensen har været vant til. Han fortæller, at han i starten var en smule skeptisk, da han hørte, at fokus skulle være mere på kemi, værdier og motivation end på kandidatens CV til samtalerne.

- Jeg gik ind i samarbejdet med en smule skepsis, men det blev hurtigt fejet af banen, for jeg kunne mærke, at kandidatfeltet var yderst kvalificeret. Alle udvalgte kandidater kunne med andre ord klare jobbet. Så nu blev det et spørgsmål om kemi, og ikke omkring hvilken kandidat havde 1 års mere erfaring hist og her.

- Det bedste eksempel er nok hos en af de kandidater, der faktisk var med i opløbet, og som med stor sandsynlighed var blevet sorteret fra, hvis vi kun kiggede på CV’et. Og det havde været en skam, for det var et godt match, og kandidaten fortjente en chance.

Kandidatfeltet indsnævres flere gange i rekrutteringsprocessen, inden kunden bliver præsenteret for de sidste udvalgte kandidater. Selvom Søren Kristensen ikke selv har deltaget i screeningsfasen, fortæller han, at han har følt sig involveret i processen hele vejen igennem.

- Jeg har løbende modtaget statusopkald, og jeg har aldrig skullet ringe headhunterne op selv. I er super dygtige til at følge op. Derfor har jeg kunnet mærke hele vejen, at der var styr på tingene, og jeg har altid vidst, hvor vi var i processen. Det giver en stor tryghed.

Tilbage til oversigten