Når en andenplads er en god oplevelse

Per Vestergaard - Tidligere kandidat i proces hos HumanTrust

Kan det nogensinde være en god oplevelse at blive nummer to i en rekrutteringsproces? Ja, hvis du spørger, Per Vestergaard.

Vi arbejder hver dag på at skabe det rette match mellem virksomhed og kandidat. Underskrevne ansættelseskontrakter gør os derfor glade, men hvad der gør os mindst lige så stolte, er når frasorterede kandidater tilkendegiver, at de haft en god oplevelse hos os. En af dem er Per Vestergaard, som var i spil til en stilling som salgschef helt indtil målstregen.

- Det er klart, at jeg, med min profil, hader at blive nummer to. Afslaget og den dårlige nyhed fik jeg overleveret ekstremt positivt – og Rolf og Peter, der ledte rekrutteringen, levede fuldt op til det indtryk, jeg havde fået af dem. De spillede i sandhed med på mit hold.

Ærgrelsen, over at være blevet fravalgt, har for længst lagt sig. Det skyldes, ifølge ham selv, rekrutteringsprocessens helhed.

- Hele forløbet har været en rigtig god oplevelse. Det var den første ansøgning, jeg har skrevet i rigtig mange år, så det at få en reaktion fra Rolf, kun tre timer efter afsendelsen, var i sig selv meget positivt. Der var faktisk et menneske involveret i denne webansøgningsprocedure.

Netop den gennemsigtige rekrutteringsproces med fokus på de menneskelige værdier har gjort stort indtryk på Per.

- Allerede min første kontakt med HumanTrust var god. Tingene blev ikke pakket ind, og lønniveauet blev blandt andet italesat. Den efterfølgende proces foregik i faste rammer, så jeg var ikke på noget tidspunkt i tvivl om, hvor vi var, og hvad der skulle forberedes. Jeg blev tilmed ringet op aftenen inden den næste samtale, hvilket havde en super positiv påvirkning på mig.

Både menneskeligt og fagligt forklarer Per, at rekrutteringsprocessen har lært ham meget. Særligt fremhæver han værktøjerne 20/5-listen, Tillidstragten og Dødens Gab.

- Fælles for værktøjerne var, at de blev præsenteret og brugt på en rigtig god og pædagogisk måde. 20/5-listen syner ikke af meget, men jeg erkender, at listen alligevel var rigtig givende i processen. Du bliver tvunget til at forholde dig til 20 ting, du gerne vil have meget af i dit nye job, og 5 ting du helst ikke vil have. Det virker nemt, men lægger du energien i det, så får du faktisk en stor ”hovsa oplevelse” på pros and cons.

Tilbage til oversigten