Hvordan finder man sin egen afløser?

Nikolaj Stærmose - CEO og ejer hos Juliana Drivhuse

Med et ønske om et anderledes arbejdsliv følte Nikolaj Stærmose sig klar til at udskifte sig selv på posten som administrerende direktør. I tæt samarbejde med HumanTrust gik opgaven på at finde hans afløser; en CEO, der kunne træde ind som den første i 60 år uden at have ejerskab eller være en del af familien. Undervejs fik han givtig sparring og value for money.

Før Nikolaj Stærmose indledte et samarbejde med HumanTrust, prøvede han andre rekrutteringsbureaer. Det blev dog kun til en enkelt rekruttering pr. gang, indtil han landede et sted, hvor han følte sig tryg, og hvor der var forståelse – både for hans butik og for ham som menneske:

- Alle siger, at de gør det anderledes. Men det gør I rent faktisk i HumanTrust – særligt når det kommer til grundighed og fokus på mennesket.

Derfor var der ingen tvivl om, hvem der skulle varetage opgaven, da han som ejerleder i tredje generation i den familieejede virksomhed, Juliana Drivhuse traf beslutningen om at trække sig ud af den daglige drift – og dermed skulle rekruttere sin egen afløser.

Værdifuld sparring, tid til dialog og et imponerende kandidatfelt

- Steen Ejlertsen og Peter Bang Fasting Bauer, som stod i spidsen for rekrutteringen af vores nye CEO, udfordrede mig på kerneområderne for den profil, vi skulle finde og gav mig værdifuld sparring undervejs, siger Nikolaj Stærmose.

For Nikolaj Stærmose var det en grundig proces, hvor han følte sig både set, hørt og forstået – og hvor der var tid til dialog:

Det er en ret unik evne rent menneskeligt at kunne få den, der sidder overfor én, til at føle sig særlig og vigtig; og det kan I hos HumanTrust, tilføjer han og fortsætter:

- Samtidig havde Steen og Peter en god føling med kandidaterne og fornemmelse for, hvornår der skulle rykkes. I en stilling på det her niveau, er vi ude i et kandidatfelt, som sagtens kan være i spil til flere stillinger på samme tid. Og her bliver jeg nødt til at tilføje, at det var et imponerende kandidatfelt, jeg blev præsenteret for.

Kvalitet koster

Der er mange grunde til, at Nikolaj Stærmose vender tilbage til HumanTrust som rekrutteringspartner til trods for den – i hans øjne – relativt høje pris.

- Det er jo ikke en billig proces, men den fungerer bare! Og når det så er sagt, så er det – set i det store billede – ikke specielt dyrt, når rekrutteringsprocessen ender i et langvarigt match, siger Nikolaj Stærmose og fortsætter:

Og der bliver helt klart lagt nogle timer i opgaverne hos HumanTrust. Det er et meget grundigt stykke arbejde, der bliver udført, og det flytter altid noget for mig, når jeg taler med jer. Kvalitet koster – men det er ofte investeringen værd.

Nikolaj Stærmoses afløser på posten som CEO tiltræder d. 1. maj 2023, og han selv fortsætter som bestyrelsesformand for virksomheden.

Hvem – og hvilken opfattelse han har af processen – kan du læse senere på ugen.

 

Tilbage til oversigten