Der er plads til virkelige mennesker

Line Wulff - Kandidat hos HumanTrust

Line Wulff var vant til et altoverskyggende tunnelsyn på faglighed og kompetencer til jobsamtalen. Men det var før hun var i proces hos HumanTrust.

- I gør tingene på en helt anden måde. Jeg blev ret hurtigt klar over, at det for jer handler om mennesker og at finde det bedst mulige match for begge parter. Derfor tænkte jeg undervejs, at hvis jeg ikke får jobbet, så er det faktisk ok – for så må det være fordi, vi ikke er det stærkeste match.

Sådan endte historien dog ikke for Line Wulff, som for nylig gik hele vejen og landede jobbet som CCO gennem HumanTrust. Line havde nemlig både en stærk kemi, et matchende værdisæt og fælles faglige ambitioner med virksomheden.

Det var så forfriskende at mærke, at det ikke udelukkende handlede om uddannelse og kurser, men om mig som person og mine ambitioner, idéer og potentiale. Det siger jo i virkeligheden mere om, hvad jeg kan bidrage med.

En snak om det gode og det knap så gode

Hos HumanTrust er vi netop mere interesserede i at tale om fremtiden, når vi sidder til en jobsamtale – for en ansættelse er trods alt til nutiden og fremtiden, ikke til fortiden. Det kalder vi i daglig tale 90/10-reglen for at minde os selv om, hvor fokus bør ligge. I den fremtidsorienterede dialog dykker vi både ned i det søde og det sure. Om det fortæller Line Wulff:

- Vi vendte hver en sten i løbet af processen – også de mindre flatterende af slagsen. Stillingsopslag tegner ofte et urealistisk rosenrødt billede af virksomheden, og sandhederne kommer ikke altid ordentligt på bordet til samtalerne. Men denne gang var der en forfriskende transparens omkring alting.

Den store gennemsigtighed i jobsamtalen gjorde, at vi formåede at tale frit og ærligt og fandt ud af, at vi begge kunne leve med hinandens små skavanker.

Et ligeværdigt partnerskab

Netop når der gives plads til at drøfte eventuelle bekymringer, får begge parter mulighed for at kigge ind i en realistisk fælles fremtid og allerede komme de udfordringer i møde nu og her, som kan opstå undervejs.

For Line Wulff var det med til at sikre et ligeværdigt møde, hvor hun allerede fra starten af det potentielle ansættelsesforhold følte sig respekteret, fordi hendes tid, ønsker og ambitioner var lige så vigtige som den ansættende parts.

Som kandidat laver man ofte en masse krumspring for at kunne deltage i jobsamtalen, nå at løse cases og få koordineret med referencer til tiden. Eller sådan har mine erfaringer i hvert fald været tidligere.

- Det var nyt for mig, at jeg i det her forløb fik udleveret et dybdegående materiale, så jeg kendte vigtige datoer og detaljer allerede fra start og kunne gå igennem processen mere gnidningsfrit. Det er uden tvivl en af de mest professionelle, velorganiserede og ligeværdige processer, jeg nogensinde har været igennem.

Tilbage til oversigten