Det er sindssygt angst-provokerende at skifte spor i karrieren

Lene Wille - Køkkendesigner hos AUBO

Efter 12 år som selvstændig designer skiftede Lene Wille karrierespor til en stilling som køkkendesigner hos køkkenkæden AUBO. Hun husker tilbage på beslutningen som en angstprovokerende proces, hvor identitet og normalitet blev kastet op i luften. Gennem rekrutteringsprocessen med HumanTrust modtog Lene karrieresparring og personlig coaching, som hjalp hende med at træffe det endegyldige valg om at gå fra livet som selvstændig til fuldtidsansat.

”Det er en kæmpe omvæltning at søge job efter 12 år som selvstændig. Sådan vil det nok altid være, når man skifter spor. For du er bange for alt det, som du kan miste, og i tvivl om hvad du kan få. Du er helt inde og røre ved kernen af din identitet.”

Sådan fortæller Lene Wille, der i sommer gik hele vejen og landede ønskejobbet som køkkendesigner efter et rekrutteringsforløb hos HumanTrust.

Altså nu skal jeg passe på, at jeg ikke bare tegner et glansbillede, men jeg synes simpelthen, at processen var så lærerig.

"Selv hvis jeg ikke havde fået jobbet i sidste ende, så ville jeg stadig have set på rekrutteringsprocessen som den vildeste coachingoplevelse. Jeg kom ud på den anden side stærkere, ingen tvivl om det.”

Hos HumanTrust gør vi en dyd ud af, at både den ansættende leder og den potentielle medarbejder får en god oplevelse ud af rekrutteringsprocessen. Sådan én tager nemlig tid, energi og ressourcer, og derfor er målet, at begge parter går fra møderne med et udbytte. Lene fortæller om sit udbytte:

”Jeg husker, at jeg blev skubbet til – altså på en god måde. Headhunteren Peter stillede alle de her spørgsmål, som fik mig til at reflektere over, hvad jeg ville med mit arbejdsliv, og hvordan jeg bragte mig selv bedst i spil både personligt og fagligt. Mange af svarene kendte jeg måske i virkeligheden godt i forvejen, men jeg blev mere sikker på svarene i løbet af processen."

Det var en gave at have en, som jeg kunne trykprøve det med. Det er jo en stor beslutning, men Peter gjorde den nemmere at træffe.

En ansættelse bliver kun succesfuld, hvis der er tale om gensidig kemi, ligeværdig dialog og fælles fremtidsplaner. Derfor kræver et stærkt match, at begge parter ved, at de skal gøre sig umage overfor den anden part.

”Jeg blev coachet til at stå fast på mine stærke sider. Simpelthen tvunget til at tale mig selv op, fordi Peter hurtigt mærkede, at det ikke nødvendigvis faldt mig helt naturligt. Så jeg øvede mig i at fortælle om mine styrker og vise præcis, hvem jeg er. Og derfra var resten jo op til virksomheden, om de kunne se værdien i at ansætte en som mig.”

Lene startede i jobbet i september og runder snart sit seks-måneders jubilæum. Den første tid i jobbet forberedte Lene sig allerede på under rekrutteringsprocessen, hvor hun skulle udarbejde sin 100-dagsplan.

”Til anden samtale skulle jeg præsentere en plan over de første 100 dage i jobbet. Den øvelse hjalp mig med at forestille mig selv i rollen og var virkelig en fin måde at visualisere fremtiden på. Planen fremlagde jeg for AUBO, så de kendte til mine planer, ønsker og ambitioner fra start.”

Det har virket meget tryghedsskabende med den dybdegående dialog og fokus på ærlighed. Da jeg sagde ja, så vidste jeg, hvad jeg sagde ja til, og ligeså gjorde AUBO. Det har sendt samarbejdet rigtigt godt fra start.

"Ingen tvivl om, at det har været hårdt at gå fra at være selvstændig til at arbejde fuldtid og efter butiksåbningstider. Men det er fantastisk at være tilbage i køkkenbranchen, hvor mine personlige kompetencer er lige så meget i spil som mine faglige kompetencer, og jeg stortrives med kunderelationerne og glæder mig til at gå på job hver dag. Nu glæder jeg mig bare til at se, hvad fremtiden bringer, og hvor langt disse nye udfordringer kan tage mig."

Tilbage til oversigten