En anderledes rekrutteringsproces

Henriette Christensen - HR-chef

For Henriette Christensen, som er HR-chef i HJHansen, var det tid til, at der skulle ske noget nyt rekrutteringsmæssigt. Da virksomheden skulle have hjælp til at finde sin nye Teamleder for Controlling, scannede hun markedet for alternativer – og her faldt hun over HumanTrust.

- Nogle gange skal man prøve noget nyt. Vi havde et ønske om at prøve noget nyt med et stærkt fokus på kultur, værdier og personlighed. Og da jeg havde haft møde med Marlie Hede fra HumanTrust kunne jeg se, at her er nogen, som tør at gøre tingene på en anderledes måde.

Sådan beskriver Henriette Christensen sit første møde med HumanTrust; som anderledes. Og det er en beskrivelse, vi er ret stolte over, for siden vores etablering for 10 år siden har den vigtigste ledestjerne været et utraditionelt og unikt stort fokus på det menneskelige aspekt i rekrutteringsprocessen. Dermed ikke sagt, at det faglige fundament ikke er vigtigt – men vi tror på, at gensidig kemi, matchende værdier og fælles faglige ambitioner er afgørende for et match, der holder på den lange bane.

Marlie har en fuldstændig fintunet fornemmelse for både mennesker og virksomheder.

- Når I ved HumanTrust siger, at I vægter det menneskelige højt, så mener I det rent faktisk. Det kunne jeg mærke flere steder i rekrutteringsprocessen. For eksempel bestod Marlies forarbejde blandt andet af at komme ud og besøge vores virksomhed, så hun kunne få indsigt i kulturen ved at interviewe udvalgte kollegaer. Det var meget tydeligt for mig, at hun brugte tiden til virkelig at suge til sig – og at hun var oprigtigt interesseret i, hvem vi er.

Marlie leverede en empatisk og energisk indsats for at afdække vores virksomhedskultur samt vores ønsker til en kommende medarbejders kompetencer og personlighed.

- Et andet meget bogstaveligt eksempel på jeres alternative tilgang til rekruttering er, at I først udleverer CV’et 15 minutter før første møde – som I for øvrigt kalder for et ’kemimøde’. Og navnet fortæller jo meget fint, at samtalen her handler mindre om en slavisk gennemgang af papirer og mere om at lære hinanden at kende; er der kemi? Stemmer værdierne overens? Og vil vi det samme?

Det viste sig heldigvis, at der var et match på både kemi, værdier og ambitioner – både mellem HJHansen og den nye medarbejder samt mellem HJHansen og HumanTrust – og alle tre parter har sidenhen mødtes til en opfølgningssamtale.

- Det er rart, at vi fortsat har kontakt, og at rekrutteringsprocessen på den vis følges helt til dørs. Nu glæder jeg mig bare til at se, hvordan matchet udvikler sig fremover – med HumanTrust på sidelinjen.

Tilbage til oversigten