Jeg gider ikke sidde gemt væk bag en skærm

Camilla Rønsholdt Melecini - Kandidat hos HumanTrust

Camilla Rønsholdt Melecini ser sig selv som et lyntog, der kommer buldrende med 110 km/t. I mange år forsøgte hun at lære at slå bremserne i, men under sit rekrutteringsforløb med HumanTrust blev hun bevidst om, at den reelle læring måske er at lykkes med at stå fast på sig selv og sine ønsker.

- Fordommen om en økonomimedarbejder er, at vi er sådan nogle rolige, analytiske typer, der gerne vil sidde og putte bag computerskærmen hele dagen. Men det har jeg simpelthen for meget krudt bagi til.

Sådan fortæller Camilla Rønsholdt Melecini, som netop har været igennem en rekrutteringsproces hos HumanTrust, hvor en anden kandidat løb med jobbet – et udfald, som sidenhen har vist sig at være det rigtige for begge parter.

- Jeg landede i sin tid på økonomistudiet, fordi jeg er ekstremt nørdet og tiltrækkes af tal og systemer. Men jeg har nok altid vist, at jeg er en meget atypisk økonomiprofil. Jeg vil nemlig både nørde ting og ud at tale med folk om de ting, jeg finder frem til.

Det blev jeg mere og mere bevidst om gennem rekrutteringsprocessen, og derfor ved jeg i dag, at det var helt rigtigt for mig, at jeg ikke fik stillingen.

Forudsætningen for et langt og succesrigt ansættelsesforhold

Afklaring af motivation og fremtidsplaner fylder en stor del i HumanTrusts rekrutteringsproces. Vi mener nemlig, at forudsætningen for et langt og succesrigt ansættelsesforhold kan koges ned til et spørgsmål om, hvorvidt begge parter ønsker det samme. Selvfølgelig skal faglige kvalifikationer være på plads, men lige så vigtigt er det, at kemien er der, og at der er enighed om retningen.

Som en del af jobsøgningsprocessen bliver alle vores kandidater derfor bedt om at udfylde en 20/5-liste, som er et værktøj designet til at tydeliggøre krav og forventninger. I al sin simpelhed går øvelsen ud på, at den jobsøgende nævner 20 ting, som giver energi i hverdagen og 5 ting, som dræner energien. Og den øvelse kan være særdeles øjenåbnende, fortæller Camilla:

- Efter at jeg havde udfyldt 20/5 listen, sad jeg og reflekterede over, hvad jeg egentlig gerne vil, og jeg kunne lige pludselig mærke, at jeg måske i virkeligheden skal noget andet, end min uddannelse lægger op til.

Personlighed og motivation som vejviser

Den fornemmelse bekræftede personlighedstesten, som headhunter, Peter Bang Fasting Bauer, gav Camilla en tilbagemelding på med rådet om at tage resultatet seriøst og bruge det aktivt i sin videre jobjagt.

- Her blev det tydeligt, hvilken type rolle jeg kan trives i – og hvilken, jeg ikke kan. Hvis jeg udelukkende gik efter det, der står på eksamenspapiret kombineret med tidligere stillinger, ville jeg lande i en klassisk økonomistilling. Men kigger vi på min personlighed og min motivation, står der noget a la Controller eller Consultant skrevet hen over panden på mig.

Så jeg har fået en masse vigtig læring med mig fra rekrutteringsprocessen. Især det med at jeg skal stå fast på mine ønsker og huske mig selv i jobsøgningsprocessen.

- Jeg har altid følt mig lidt som et lyntog, der kom buldrende og har før fået at vide, at jeg skulle lære at sænke farten. Men efter forløbet kan jeg se, at det måske mere er et spørgsmål om at finde en arbejdsplads, der kan se værdien i lige netop det, som jeg kan.

Camilla er i dag i gang med at færdiggøre sin kandidat, men ved allerede nu, hvad fremtiden bringer. Pr 1. juni starter hun nemlig i en stilling som Management Consultant.

- Det var faktisk headhunteren fra HumanTrust, Peter, som spottede jobbet og pegede mig i retningen af det. Det er lige i øjet i forhold til mine ønsker, fordi det indadvendte og udadvendte er perfekt balanceret, så jeg glæder mig helt vildt til at tage hul på et nyt kapitel af mit liv.

Tilbage til oversigten