20/5 listen sætter spot på det vigtige i dit arbejdsliv

Susanne Deins bekendtskab med HumanTrusts værktøjer har gjort hendes jobsøgning målrettet

- Jeg har brugt 20/5 listen flittigt i min jobsøgningsproces. Den er vildt god til at specificere det, som er vigtigt for mig i mit arbejdsliv, fortæller Susanne Dein.

I øjeblikket er hun i gang med at foretage et brancheskift fra pædagogik til grafisk marketing. I den forbindelse har hun erfaret, hvor svært det kan være at beskrive sin motivation for jobskiftet.

Det kan være svært at sige, hvad der præcist skal til for at trives i et job. Arbejder du seriøst med 20/5 listen, får du italesat det usagte og dermed sat ord på, hvad der skal til for, at du trives på en arbejdsplads.

Arbejdet med 20/5 listen har gjort Susanne skarpere i hendes jobsøgning, og hun forklarer, at outputtet af motivationslisten kan bruges som checkpoints, inden man sender sin ansøgning eller under jobsamtalen til at puste ud og tænke: Vil jeg passe ind her?

20/5 listen er en del af det strukturerede kom-videre-forløb

HumanTrusts kom-godt-videre selvstudie har hjulpet Susanne med at målrette sin jobsøgning. Blandt andet har hendes CV fået et nuanceret udtryk.

- Jeg har fået tydeliggjort mine kompetencer i mit CV, og de ses nu som det første, så modtageren forhåbentlig bliver interesseret i at læse resten af CV’et. Jeg har fået det frem, som jeg gerne vil identificeres med og kendes for.

Foruden guides til ansøgningen og CV’et er jobbeskrivelsen også et centralt element i kom-godt-videre selvstudiet. Her skal den jobsøgende lave sin egen jobbeskrivelse.

- Det er udfordrende at beskrive, hvad ens ønskejob skal bestå af. Nu har jeg dog langt lettere ved at sortere i jobopslag i forhold til, hvad det er, som jeg skal søge efter. Arbejdshjulet kan i den forbindelse bruges til at sætte ord på, hvilke arbejdsområder det er, som jeg gerne vil arbejde med, og hvilke der skal fylde mindst.

Selvstudiet og HumanTrusts værktøjer er gratis at downloade og kan benyttes kvit og frit, som Susanne gør.
Har du erfaringer, som du vil dele med os, hører vi meget gerne fra dig på kontakt@humantrust.dk

Tilbage til oversigten