HumanTrust fik mig i offensiven

Søren Brixen - Kandidat i proces hos HumanTrust

Kan man selv definere sit fremtidige job? Ja, hvis du spørger Søren Brixen, der rykkede i offensiven efter karrieresparring med HumanTrust 

Forestil dig dette. Du har været en fast bestanddel af det danske arbejdsmarked uafbrudt i 26 år – de seneste 16 år som CEO. Nu står du i karrierekorridoren og spejder ud over joblandskabet, og en god fratrædelsesaftale giver dig masser af tid til at finde dit nye drømmejob. Mulighederne virker på én gang store og små, for hvad er det lige, du har lyst til at arbejde med?

Præcis sådan en situation stod Søren Brixen i på årets første dag i 2020. Med en lille portion utålmodighed og en stor lyst til at kaste sig over nye udfordringer, valgte Søren Brixen at søge vejledning hos HumanTrusts founder og headhunter, Peter Bang Fasting Bauer - et møde Søren Brixen ikke glemmer foreløbigt.

- Du kan få det job, du vil have – du skal bare tænke dig om.

Sådan lød headhunterens budskab til Søren Brixen. Han blev dog langt fra overladt til sig selv med de 14 ord. Efter en længere snak fik Søren Brixen konkrete værktøjer at arbejde videre med i jobjagten. Værktøjskassen indeholdt blandt andet:  

  • En 20/5 liste. Skriv en liste over 20 elementer, der handler om aktiviteter og kompetencer som giver dig energi samt 5 elementer som dræner dig for energi.
  • Hvilken selvopfattelse skal droppes? Hvilken version af dig selv skal fylde fremtiden?
  • Fokuser bredt - tænk langt bredere end din nuværende branche. Hvor kan din personlighed og dine kompetencer udnyttes på nye måder?
  • Hvilke 20 virksomheder/organisationer vil du helst arbejde for, og hvad skal jobbeskrivelsen indeholde?
  • Hvordan kan du bruge dit netværk i forhold til drømmejobbet og ønskevirksomheden?
  • Prøv dine overvejelser af på en eller to i dit nære netværk.

- Jeg forlod Peter topmotiveret med stor lyst til at bruge nogle uger på at beskrive min livsambition og, med hjælp fra en nyvundet selvtillid, at gå efter ønskejobbet i den rigtige virksomhed”, siger Søren Brixen.

Med de nye værktøjer fulgte også en ny taktik, som blev udslagsgivende for det job, Søren Brixen har i dag. Han trådte med andre ord ud af korridoren og frem i offensiven.  

- Selv at definere sit fremtidige job er jo på alle måder en anden og langt mere offensiv og positiv indgangsvinkel end at lade tilfældige jobannoncer diktere sit fremtidige arbejdsliv, siger Søren Brixen og fortsætter.

- For mig virkede Peters opskrift og kompetente vejledning. Her fem måneder efter mit første møde med Peter, starter jeg som rådgivende direktør i KMD A/S med et jobindhold, jeg langt hen ad vejen selv har defineret, fortæller den nye mand i stolen hos en af Danmarks største it- og softwarevirksomheder.

Tilbage til oversigten