Dine faglige kvalifikationer alene afgør ikke din succes

Kasper Kibsgaard - CFO hos Aduro

Der skal mere til for at opnå succes på din nye arbejdsplads end den rette uddannelse og erhvervserfaring. Har du derimod også fælles ambitioner, matchende værdier og gensidig kemi med din arbejdsgiver, så er matchet sikret. Det mener Kasper Kibsgaard, som netop oplevede et unikt fokus på personlighed og værdier hos HumanTrust.

- Jeg har før hørt talen omkring, at man sætter et stort fokus på mennesket bag CV’et. Men det er første gang, at de flotte ord bliver fulgt op med konkrete handlinger. Både jeg og virksomheden blev udfordret på hvilke værdier, der er vigtige, og hvordan disse helt konkret udleves i hverdagen. Det var en yderst lærerig proces for begge parter, ikke mindst på grund af processens særlige fokus på det menneskelige match, som i mange andre rekrutteringssammenhænge ikke får samme opmærksomhed.

Sådan fortæller Kasper Kibsgaard, som endte med at sætte sin underskrift på ansættelseskontrakten til jobbet som CFO hos Aduro – netop fordi han kunne spejle sig i virksomhedsværdierne, passede ind i virksomhedskulturen og havde god kemi med sin kommende leder.

- Hvis man tror på virksomheden og kan med kollegerne, så er der langt større sandsynlighed for, at man får succes på sin nye arbejdsplads. I rekrutteringsprocessen til mit nye job fik jeg for alvor at mærke, hvordan det fokus gennemsyrer hele HumanTrusts proces.

Der er simpelthen en dedikeret indsats fra start til slut for at sikre det personlige match – og det er helt unikt i branchen.

Man kommer ikke udenom, at der skal et vist fagligt fundament til for at bestride de fleste jobs – i hvert fald hvis man skal kunne performe i stillingen forholdsvis hurtigt, og sådan er det på de fleste arbejdspladser, hvor man skulle bruge den nye medarbejder allerede i går.

Kan man finde en, som kan sætte flueben ved størstedelen af de faglige krav, så skulle man tro, at lykken var gjort. Men bare fordi du har varetaget de samme opgaver tidligere, er du ikke nødvendigvis det bedste match. En kommende medarbejder skal nemlig også passe ind på det menneskelige plan, og hvorvidt det er tilfældet, afsøger vi altid grundigt.

- Gang på gang trykprøvede Steen Ejlertsen og Rolf Østergaard min motivation for stillingen. Det tvang mig til virkelig at tænke over, hvad der er vigtigt for mig specifikt – kemimæssigt såvel som værdimæssigt.

Kemimødet: Det handler om mavefornemmelse og samspil

Det viste sig, at jobbet hos Aduro var det helt rigtige for Kasper Kibsgaard – som samtidig var den helt rigtige medarbejder for virksomheden. Det blev tydeligt på kemimødet, som vi i HumanTrust har valgt at kalde det første møde mellem virksomhed og kandidat.

- På det første møde blev den traditionelle jobsamtale vendt fuldstændigt på hovedet. Min kommende chef fik først udleveret mit CV 15 minutter før, han gav mig hånden, og Steen og Rolf gjorde det klart, at det vigtigste nu og her var at finde ud af, om kemien var til stede mellem os.

Den utraditionelle rekrutteringsproces var meget uvant for både min chef og jeg, men enormt indsigtsgivende – og ikke mindst forfriskende!

- På det andet møde talte vi om, hvordan mavefornemmelsen havde været siden sidst, og min var faktisk så god, at jeg næsten følte, det var for godt til at være sandt. Heldigvis faciliterede Steen og Rolf en god dialog om vores eventuelle udfordringer og bekymringer, og vi fik hevet det hele frem i lyset. Til slut blev vi enige om, at vi fortsat gerne ville hinanden, for vi var i sidste ende et rigtigt godt match – både fagligt og menneskeligt.

Tilbage til oversigten