Alle kort blev lagt på bordet

Martin Frandsen - Kandidat

Martin Frandsen blev overrasket over mængden og niveauet af den coaching og støtte, han fik fra HumanTrust, da han for nylig søgte job. Her fortæller han om sin oplevelse af processen.

HumanTrust hjælper virksomheder i hele Danmark med at undgå at ansætte de forkerte – og rekrutteringsvirksomheden hjælper samtidig kandidaterne med at finde deres ønskejob. Det er et spørgsmål om at matche den helt rette person med den helt rette virksomhed. Og her taler vi både om et match på det faglige, men i allerhøjeste grad også det personlige, såsom værdier og kemi.

Martin Frandsen fortæller, at han inden mødet med HumanTrust har været til en del forskellige samtaler, hvor han efterfølgende ikke var klar over hvorfor, han fik et afslag. Han uddyber:

- Jeg synes, det kan være svært som ledig at sætte fingeren på, hvad man helt præcist mangler for at få et job. Jeg har ofte prøvet at få afslag på jobansøgninger og tænkt: ”Det står sort på hvidt, at det er mig, de søger. Så hvorfor ikke mig?”

Jeg har også prøvet at blive kaldt til samtale og så bagefter få et afslag uden nogen videre uddybning. Der har jeg tænkt ”Hvad gik galt? Hvad kan jeg lære af det her, når jeg ikke får feedback?”.

For netop at undgå en situation a la Martin Frandsens tidligere oplevelser bestræber vi os hos HumanTrust altid på at give uddybende og ærlig feedback til de kandidater, der ønsker det – og er man blevet screenet telefonisk eller har været til samtale, så får man med sikkerhed et telefonopkald fra en af vores headhuntere.

- Det er guld værd for ledige at få en tilbagemelding på den præstation, man har leveret, og det fik jeg af flere omgange i rekrutteringsprocessen hos HumanTrust. Både da jeg i efteråret var til en samtale, hvor jeg ikke fik jobbet, og da jeg her senest gik hele vejen og landede mit nye drømmejob. Claus Ruggaard guidede mig igennem hele forløbet fra start til slut, og jeg følte virkelig, at han var på mit hold og troede på mig.

- Før samtalerne fik jeg en peptalk og nogle brugbare pointers omkring samtaleteknik. Det satte jeg i den grad stor pris på. Jeg har jo styr på alt det tekniske og brænder så meget for mit fag, at det kan være svært at sortere i alt det, jeg gerne vil sige. Så Claus hjalp med, hvad jeg skulle lægge vægt på.

Efter samtalerne blev jeg overrasket over, at Claus lagde alle kortene på bordet.

- Jeg har tit følt, at HR-folk holder kortene tæt til kroppen. Det er faktisk utroligt sjældent, at headhuntere kommer med positive tilbagemeldinger efter en samtale. Men i det her forløb har jeg hele tiden vist, hvor jeg stod. Hvad kan jeg gøre anderledes fremadrettet? Hvad var godt? Hvad var mindre godt?

Martin Frandsen fortæller, at han oplevede forløbet som en form for coaching. Både før og efter samtalerne talte han med Claus Ruggaard, som har en baggrund som selvstændig team-træner, som han trækker på i sit arbejde som headhunter.

- Min coaching handler i bund og grund om at spille parterne bedre. Jeg er uddannet i flere forskellige analyseværktøjer til at afdække personprofiler, og så har jeg en passion for at hjælpe kandidaten godt på vej.

- Det handler om at få hevet de stærke sider frem. Kandidaten har dem allerede, så mit job er bare at stille de rigtige spørgsmål og på den måde finde frem til dem. Hvad er din grundlæggende motivation, og hvad er din grundlæggende frygt? Det er noget af det, jeg er interesseret i at finde frem til.

Jobsøgning er ressourcekrævende, og derfor mener både Claus Ruggaard og Martin Frandsen, at der bør være en balance i jobsøgningsland, så der også kommer noget retur, når man som kandidat har sendt noget afsted.

Det er rart at få noget igen for den indsats, man yder.

- Som ledige bruger vi jo timevis på sådan et forløb. Det tager tid at skrive en ansøgning. Det tager tid at tage tests, løse cases, være til samtaler osv.

- Måske er man blind for noget, der er afgørende for ens jobsøgning, og så vil man da gerne have det at vide. Derfor håber jeg, at flere rekrutteringsvirksomheder følger trop og tager sig tid til feedback-delen.

Tilbage til oversigten