Arbejdshjul Rekruttering Headhunting 1200x628Hos HumanTrust bruger vi arbejdshjulet i to forskellige henseender; i forbindelse med vores kom-videre-samtale og som et værktøj i rekrutteringsprocessen. Derfor skal du også være opmærksom på, hvilket grundlag du udarbejder arbejdshjulet på baggrund af.

Til kom-videre-samtalen

Når du udarbejder arbejdshjulet som forberedelse til kom-videre-samtalen skal du liste de arbejdsområder (maks. otte), du ønsker at beskæftige dig med i dit næste (drømme)job. Når du har listet arbejdsområderne, er det vigtigt, at du reflekterer og tænker grundigt over det enkelte arbejdsområde og vægtningen af dette. Efterfølgende angiver du i procent, hvor stor en andel af din arbejdstid, du ønsker at bruge på det respektive arbejdsområde. Det kan være alt fra 1 til 100 procent. Det vigtigste er, at du tør være ærlig over for dig selv, når du angiver den enkeltes betydning. For så har vi lettere ved at hjælpe dig videre og indfri vores mission om at hjælpe kandidater med at finde deres ubetingede drømmejob.

Klik her for at downloade vores arbejdshjuls skabelon til kom-videre-samtalen

Til jobsamtalen

Med henblik på en specifik stilling kan du i en rekrutteringsproces med HumanTrust blive bedt om at udfylde et arbejdshjul. Her skal du liste de vigtigste arbejdsområder (maks. 8), du ved følger med i stillingen, du er i spil til. Nogle af arbejdsområderne vil du finde motiverende, mens andre er dem, der ikke skal være for mange af. Det vigtige er derfor, at du efterfølgende rangerer, hvor stor en andel af din arbejdstid (i procent), du ønsker at bruge på det respektive arbejdsområde. På den måde bliver det lettere for dig og os at vurdere, om der er konsensus og harmoni mellem dine tanker om stillingen og stillingens egentlige arbejdsgang.

Klik her for at downloade vores arbejdshjuls skabelon til jobsamtalen

”Arbejdshjulet har to funktioner. Det kan bruges til at visualisere og kaste lys over, om du i øjeblikket arbejder med de arbejdsområder, du ønsker at beskæftige dig med. Gør du ikke det, kan du bruge arbejdshjulet til at reflektere over, hvilke arbejdsområder du i så fald ønsker at arbejde med. Det gør dig klogere på, hvilke job og stillingsopslag du bør bruge tid på at søge, for at opfylde dine ønsker, hvad angår arbejdsområder.”
- Peter Bang Fasting Bauer, Partner & Headhunter

På samme måde som 20/5 listen vil det være overraskende, hvis ikke dit arbejdshjul ændrer sig gennem din karriere. Som livet er din erhvervskarriere heller ikke statisk, og dit arbejdshjul vil indiskutabelt forandre sig. Derfor anbefaler vi og opfordrer dig løbende til at reflektere over og opdatere dit arbejdshjul, så det altid er ajourført – på samme måde som vi anbefaler, at du gør med dit CV og din LinkedIn-profil.