Headhunter afslører: Så kort tid bruger vi på din ansøgning

Det er meget lidt af den samlede vurderingstid, som headhuntere bruger på at læse ansøgninger. CV’et får meget mere opmærksomhed.

Selvom du kan have brugt flere timers intensivt arbejde på at skrive den helt perfekte ansøgning, er det som regel ganske kort tid, der bliver brugt på at læse den, når den først havner i bunken med alle de andre jobansøgninger.

»Kandidaten får meget kort tid, når du sender en ansøgning. I løbet af 10-15 sekunder skal det, du har sendt, vække appetit på at læse resten,« siger Peter Bang Fasting Bauer, der er headhunter og partner i virksomheden Humantrust.

Og faktisk er det slet ikke ansøgningen, der bliver lagt vægt på, når der skal vælges kandidater ud til jobsamtalen.

»En ansøgning fylder maksimalt 5 pct. i den samlede vurdering af en kandidat, når de søger et job. CV’et fylder de resterende 95 pct.,« siger Peter Bang Fasting Bauer.

For at udnytte den korte tid, du har til at vække headhunteren, HR-medarbejderen eller din kommende chefs opmærksomhed, er det derfor en god idé at skille dig ud.

Ifølge Peter Bang Fasting Bauer er det oplagt at bygge CV og ansøgning op på en helt anden måde end den traditionelle med en ansøgning på én side.

»Vi anbefaler, at en ansøgning maksimalt fylder fire til seks linjer. Den skal indeholde din motivation for jobbet og meget kort, hvad du specielt kan bidrage med. Det er essensen af, hvad vi har behov for at vide,« siger Peter Bang Fasting Bauer.

Når han opfordrer til, at selve ansøgningen er så kort, betyder det, at CV’et skal bestå af meget mere end bare en liste over, hvor du har arbejdet hvornår.

»CV’ets første side skal bestå af tre hovedområder, hvor du i stikord skriver, hvad du kan fagligt, hvem er du som person, og hvad du vil fremover. Altså hvad du lægger vægt på i dit næste job,« siger Peter Bang Fasting Bauer.

På den måde gør du det nemmere for headhunteren hurtigt at danne sig et overblik over, hvor de skal kalde dig til samtale.

Indlægget er publiceret hos Jyllands-Posten, Finans, Torsdag den 3. november 2016.

Tilbage til oversigten